Iratkozzon fel hírlevelünkre

 

 rent cars

Rent a Car Timisoara - Auto Kolcs

A város fő kerületi Timis, Timisoara angolnával legfontosabb várost a nyugati fele az országban. Located in the Banat sima Bega folyó (a bejárattól a város jogot kap Pârâul Behela) város rögzített minimális magasság (86 m), a Dél-nyugat (Freidorf), a legmagasabb (95 m) az északi. Az Egyesült Államokban van a híres "zöld erdő".
Az egyik legfontosabb vasúti csomópontok (8 direcfii), Temesvár található, a vasúti, hogy 533 km-re Bukarest, 324 km-re Craiova, 57 km-re a Nagyvárad Arad 178 km és 161 km-re Deva. § Hosea a 330 km-Craiova (DN 6 / E 70), 50 km-Arad (DN 60 / E 67), 165 km-Nagyvárad (DN 69 és DN: 79) és 159 km-re Deva (DN 6 / E 70, DN 68 és DN A 7 / E 64).

 

Ismert a város gazdag tradifii a invatamanlului, a tudomány és a kultúra. Temesvár derül nemzeti szintű tevékenységek rendkívül változatos. Először az iskola jelenteni sec. XVI, és az angol sec. XVIII. J Nagy Unió 1918 vezethet a gyors fejlődése az oktatás, hogy a J mellett számos középiskola és általános iskola létrejöjjön, f Polytechnic School (az első elnök Traian Lalescu), Academy of Fine Arts, Conservatory of Music I. tett 1941-ben Kar Construcfii.

 

Miután 1945-ben Temesvár szoroz feladatait a sor, hogy 1948-ban létrehozott Pedagógiai Intézet, melyek a legfontosabb aparifiei 1962-ben, a negyedik universitafi az országban. Ma a városban működik négy felsőoktatási intézmények. . * University of Western Egyetem Egyetem Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem, a Mezőgazdasági Sjiinje a Bánát, amely az állam, a másik könyv hozzáteszi öt magán-és 32 középiskola különböző profilokat. Jelentős tevékenység a tudományos kutatást végeztek egység) invafamant tartozó oktatási intézmények és a Román Akadémia. Élet

kulturális és művészeti különösen erős, történelmileg állandó el a hagyományos (fndeosebi létező színház és a zene. Az első ismert színházi események végén sec. XVIII, amikor az itt dolgozik a "elrablását karavánszeráj" (1791) és " A varázsfuvola "(1796), csak egy év után először Bécsben. A jelenetek is játszott Temesváron Johannes Brahms, Franz Liszt, George Enescu, Bartók Béla ji alji nagy zenészek a világ. CORALA tevékenységet jegyezni továbbá az második felében a század trecuTimisoara A institujiile magas kulturális rezonanfa ma különböztetni Nemzeti Színház (ahol dolgozott művészeti personalitafi Bulandra Lilly, DEM és Jeni Moruzan, § tefan a Braborescu). Állami Színház, a német, a magyar állam és a Theater Puppet Theater, a román Opera, a Filharmónia. ^ Anat.

 

Így az értelmezés és a munkahelyi tapasztalat evidenjiaza CORALA "Sabin Dragoi" a dalok és táncok "Banat", és a társadalom (k Choral "Carmina Dacica", "Bartók Béla", "Sursum Corda-" a modern tánc "Reflex" formafia klasszikus tánc, színház formafia "Thespis" stb Ifjúsági Színház. A esenfiala hozzájárulnak a létrehozását és menfinerea intenzív lelki élet volt publicafiile követően került sor 1918. vetettek ki ebben az értelemben a magazin JBanatul romanesc "(1919), lapos. JLimba Roman "(1920) és az újságok" Tara "(vezette Camil Petrescu)," Annals of Banat "(1929)

A temesvári hearth találtak nyomokat habitation évekből származó közepén II évezred BC és testvére kapucni, a legnagyobb nekropolisz (213 sírokat, kerámia tárgyak, dísztárgy) (ország, amely tanúsítja, hogy a helyi, hanem a civilizáció, amely elérte a populafia Daco -Getica. existenfa és továbbképzést követően a visszavonás a római kormány. Temesvár tanúsított dokumentumfilm a 1266 néven Castrum Temessiensis, bár közvetve menfionat volt 1177 (Pancarcius - "jön Temessiensis). Pozijia a kedvező földrajzi képest 1-kereskedelem tölti be, a fő anti Iupta. SEC. XV umisorenii sikerül FAFA török támadások több sort (Peter Nicholas, 1418 Iancu de Hunedoara, 1443 Pavel kínai, 1478-1494).

 

Rascu! a | II vezette Gheorghe Doja asediaza erőd 1514, de a vezető és infranfi megölt egy barbár módon. Július 27-én 1552 Ahmed ellátás foglalkozik Temesvár nyilvánító pashalic, amely ahelyett, hogy adjon csak 1716 (október 18.). A második részben a sec. XIX Temesvár város erősebb lesz építve vasúti Temesvár-Szeged (1857), Telegraful bevezetésével (1854) és a telefon (1881), pnn használatát világító gáz (1857). 1884-ben az első város dm-Európa, amely felhasználja az elektromos áram iluminalul nyilvános. A bevezetett 1869-es villamossal a lovakat és az összes már a Racing Bega (kezdődött szennyvíz J727, és 1796 lett a Navigator) 1899-ben épült, hogy az elektromos villamossal. A interwar hangsúlyozza a gazdasági fejlődés, az ipari vállalkozások védelmében novemberben, különösen azok, amelyek ebben a könnyűipar, de néhány elektrotechnikai, kémiai vagy gép építője.

 

1945 után a Temesvári fejlődő iparág a legtöbb nagy városok és a városi tér sistematizeaza politikával összhangban támogatni az időben.

 

Euro Autóbérlés
Központi iroda
205 Calea Mosilor
Colentina, Bukarest   020861
Románia
Telefon +40 732 545 342(online foglalás kedvezményt kap)
Email: