Subscribe to the newsletter

 

 rent cars

Born in the year (1875), majd át "A mérés és a zene, amely § School of Music fogják átalakítani az önkormányzati .. konzervatív. A vezető szerepet tölt be a harcot a kulturális emancipáció a román-1 volt "Despar ASTRA (amant létrehozott | at a 1898. Miután 1920-ban a filharmóniai társadalom alakul ki, mi lesz 1949-ben az Állami Filharmónia. Abban az évben a 1956 elmozdulás a Baia Mare secjia a magyar színház, ami lesz, hiszen 1968 .. Északi Színházban.

 

A interwar időszakban Szatmárnémetiben számos olyan magazinok, amelyek felhívás: "Fel Ország", "állítás" (1936-1940), a "Via | a falu", mivel a központ az oktatás, a Szatmárnémeti rögzített első gymnasium a 1636, mert az elején sec. XIX ^ szerint már két iskola Romániában. In 1859, az iskola tulajdonképpen egy osztály infiinjeaza az angol, és 1-Animator Péter Bran. Itt az a század végére fog tanítani és Vasile Lucaciu. Liceul válik, így a IV századi erdélyi és bánáti (együtt a Lugoj, Sighetu Marmafiei és Baia Mare), ahol tanít mind a magyar és az angol. tanulni után 1920 | amant gimnázium megfelel a növekvő fejlesztési accentuandu lehet 1945 után. Ma a SJVI. unitafi a 104. invajamant többek között 18 iskola és két institujii felsőoktatás, akkor két ház a kultúra, 12 nyilvános könyvtár, a színház és a két részre Filharmonikus "Dinu Lipatti".

Vatra régi és tovább él (nyomokban neolitikus, bronzkori, a Geto ha időszak kialakulása és megszilárdulása a román-voievodatelor sec. VX). Satu Mare ismert Caslrum Zatmarm sec. X, a krónikás Anonymus a bíróság Béla király II. Satmari (latin neve) volt sec. X egy erős várak védelmi vajda Menumorut. A sec. XII létezett körül Sătmarului Villaeolachales, ami később átment inváziót, mint feudalitatea magyar. A 1213 a falu nevét, mint egy erőd, mert a következő évszázad, hogy megvédje a várost (CIVITAS). A jelenlegi terület a város, a középkorban a két várost: Satu Mare, valamint arra, desparfite a Szamos folyó, a városok, amelyek fokozatosan egységes, mint azt a fokát Carol Vl. századi január 2-án 1721. Satu Mare után Rascoala antihabsburgica a fr. Rákóczi II, 1711, megszüntetése közötti kompromisszum nobles a "Béke-Szatmár", ami után erősíti a Habsburg uralom. A.semenea egy fontos szerepe van a forradalmi mozgalom 1848-ban, majd 1868-ban alakult "A román hírszerző" Satu Mare, akik kifejezett ragaszkodást a "Pi'onunciamentul" a Blaj. Miután a Nagy Unió által támogatott lelkesedést a tömeg, a város tudja időszak erős gazdasági és kulturális.

Szatmárnémeti fontos a város központjától 131 077 lakossal (1995). A gazdasági fejlődés, a komplex, koncentrált néhány nagy cégek na értelmében a gazdaság | nemzeti "Unio (bányászati berendezések). Autonova (db autó)," Samus "(termocasnice cikkek)," Satum "(felszerelés a vegyipar), Jylondiala ( confec (ii), "ARDELEANA textil (textil)," Tricotex (kötött), "Dantex (textil)," Picoma (bőr feldolgozás), "Samobil, Sarmex" és a "Ergolemn" (fa) és ^ és az élelmiszeripar tették a funkció | A vasúti tevékenység komplex Windows-Satu Mare, a busz (1980) és a közelmúltban korszerűsített repülőtér. Mivel a gazdasági fejlődés és a demográfiai növekedés bővült és újraszerkesztette rezidenjiala terület védelme szomszédsággal novemberében: Szamos, SolidaritaUi, Carpaji, az épületek építése egészségügyi, kereskedelmi és kulturális.

Satu Mare Muzeul Judefean cél a legtöbb turista importanja. Az első szakasz elejétől a végéig. XIX, a múzeum székhelye a kör (Kölcsey Ferenc 1905-ben, de tudja, jelentős bővülés után 1918-ban, amikor funcjioneaza épült "a Fehér Ház." 1958-ban a városi múzeum, miután colecjiile voltak rendezve "ház elektromos órát", a Áthelyezés a jelenlegi épület (épült neogótikus stílusban 1797), devenid megyei múzeum 1968 | EAN. Régészeti-Secfia történetét mutatja tartalmazza az összes igazoló jellemző hosszúságú és folytonosság ezeket a földeket lakta román populafia őseik és a Geto -Dacians. A gyűjteménye ^, numizmatikai kincsek Dák kiderül Turulung és Ratesti.

 

Tükröződnek is, pillanatok a román nép elleni küzdelem a társadalmi igazságosság és a nemzeti felszabadító. Secfia néprajz megjelenítő eszközök és a háztartási eszközök, népviselet, darab kerámia, bútor sváb és magyar, colecfia a picfura (araneasca üveg. Department of Art a gyűjtés | A művészet az Aurel Pop (1879-1960), creafii a festők és szobrászok satmareni kortárs ". CasaAlba épült (szecessziós) 1911-1912 között, a hely a régi csárda" A zöld fa "(1772), az egyik legszebb épülete a város." ház elektromos clock "a klasszicista stílusú épület (beépített elején sec. XIX) is leginkább csodált épületek. Tűzoltó's Tower (1903-1904) magas | ime Összesen 45 m-es magasságban található, 33 m-re a 75 platform, amely elvégzi felügyelet a városban. A másik épület képviselője HoteluluiDacia joggal tekinthető a legszebb szó a városban, és a legsikeresebb szecessziós Erdélyben. épült 1903-ban a régi helyén Polgármesterek a City (1768-1772).

 

Ez magában foglalja afia DC koncertre a Filharmónia. Palalul püspökök, amelynek építését 1805-ben kezdődött, a monumentális építmény kitölteni a klasszicista stílusú, a harmónia, az épület külső és nagyon kifejező. A városi táj is előírja "catolicd római katolikus" (1786-1789) épült klasszicista stílus és az "orosz reformatd a lanfuri (1788-1807). Monumentulostasuluiroman (épült 1963-ban, a szobrász dolgozom. Merianu) a benyújtott soldalilor tiszteletteljes rómaiak aki vérzik fari felszabadítása a második világháború. Primdriei székhely épület jelkép

 

Euro Car Rental
Main Office
205 Calea Mosilor
Colentina, Bucharest   020861
Romania
Phone +40 732 545 342(only online reservations receive discount)
Email: